Veiligheid

Edelwonen besteedt veel aandacht aan (sociale) veiligheid. Omdat we het belangrijk vinden dat je naast alle comfort ook op een veilige en vertrouwde omgeving moet kunnen rekenen. Bewoners beschikken over een eigen sleutel en de gemeenschappelijke ruimtes staan onder toezicht. Het gebouw heeft een besloten functie.

Huismeesters

Op iedere locatie zijn één of meerdere huismeesters aanwezig. Ze zijn het aanspreekpunt voor bewoners en zorgen voor onderhoud, reparatie en alle voorkomende werkzaamheden in de gemeenschappelijke ruimtes.De huismeester is niet alleen een beheerder, hij is ook het vertrouwde aanspreekpunt voor de huurders, voor familie en ook voor buurtbewoners. Een ouder of familielid die bezorgd is over een zoon, dochter, broer etc. kan bellen met de huismeester. Samen met de mede bewoners zorgt deze sociale controle dat eenzaamheid geschiedenis is.

Camerabeveiliging

In de algemene ruimtes zijn de Edelwonen locaties voorzien van camera’s. De huismeesters hebben hierdoor toezicht in en om de locaties via de gesloten camerasystemen. Naast een toegangsregistatie en persoonlijk toezicht draagt dit bij aan een optimale beveiliging. Ongewenste aanwezigen en calamiteiten kunnen zo direct worden gesignaleerd, gevolgd door passende maatregelen.

Sociale controle

Wonen in een Edelwonen studio geeft ook toegang tot de besloten pagina’s binnen sociale netwerken. Verder worden er regelmatig gezamenlijke bewonersactiviteiten georganiseerd waardoor er een wij-gevoel ontstaat. Vanuit deze gezamenlijkheid ontstaat een bijna vanzelfsprekende sociale interactie en controle. Ook dat draagt weer  bij aan een gevoel van veiligheid en welbehagen.

 

 

Delen via:

Aanmelden

Overtuigd dat Edelwonen ook iets voor jou is? Meld je dan hieronder aan.

Direct aanmelden